Tuesday, 27 December 2011

masuk school :)


assalamualaikum . hey guys . sihat ? kali nie aku nak update blog pasal ragam budak sekolah yang baru masuk sekolah :D hahaha . tadi aku pergi sekolah adik aku . ex sekolah aku . SK 1 Spg Lima , Klang :)


yeahh . sekolah yang paling aku sayang . hahaha . enam tahun dalam tuw melakar macam macam sejarah . cehh ayat . hahaha . hari nie aku pergi orintasi adik aku . mama aku suruh aku pergi . wahhh . first time uruskan orintasi adik aku . kemain lagi . macam apa jea aku uruskan . hahaha . macam macam berlaku . ada yang menangis , ada yang tak nak terpisah , ada yang rancak borak , ada yang buat hal sendiri . macam macam la . hahaha . adik aku dapat kelas 1Kuning . yeahh . kelas pandai la . hahaha . then , pergi beli buku semua la . then ada makcik tuw tegur aku . nak baca dialog kiteorang . jommm ke bawah =D
mak cik : assalamualaikum .
aku : waalaikumussalam .
~ kiteorang pun bersalam ~
mak cik : tak kerja kea ?
aku : kerja ? eh tak la .
mak cik : kamu kerja sebagai guru yea ? mengajar kat mana ?
aku : ha ?? eh tak tak .
~ aku dah mula blur dah . belum sempat sambung ayat . mak cik tuw tanya lagi ~
mak cik : hantar anak kea ?
aku : eh anak ? tak la .
mak cik : habis tuw ??
aku : adik la =)
mak cik : ouh sorry . ingat kan anak . tu yang mak cik tanya .
aku : eh tak de la . adik bongsu saya la . umur saya baru 16 . study kat sekolah sebelah . STAR =)
~ mak cik tuw tadi senyum and merah jea muka dia . HAHAHA ~
wahhhh . aku nie tua sangat kea sampai orang cakap aku ada anak . hahaha :D yeahhh . ada bakat nak jadi mama cepat la . lepas tuw yang tak tahan boleh cakap aku jadi cikgu . ada ciri ciri cikgu apa aku nie ? hahahaha . kelakar gila la . bukan mak cik tuw sorang yang pernah cakap aku kerja sebagai cikgu . tapi abang dekat r&r pagoh pun pernah cakap benda yang sama . hahahaha . bab anak tuw yang tak tahan tuw :D hahahaha . hadui . gelak guling guling jea tahun nie . hahahaha . dua benda sama berlaku , in same year :) kelakar la . hadui . hahaha . key la . tuw jea aku nak share sekarang . take care all . loveyou <3 hahahaha =D
*assalamualaikum*

Wednesday, 21 December 2011

irra :(

assalamualaikum . hey guys . okay kali nie aku nak post blog about my twins . okay . weyh dia tengah sakit sekarang nie . korang tolong doakan dia cepat baik tau . aku rindu dekat dia weyh . semenjak dia sakit , aku dah tak de teman untuk gosip , cerita , gelak gelak . hurm . aku sedih la . korang , aku minta tolong sangat sangat , tolong doakan dia yea . kesian dia . hurm . irra , kau rehat tau . aku rindu kau . aku doakan kau cepat sembuh . nanti kita boleh pergi sekolah sama sama , borak , gelak , gosip sama sama . semua bersama la . aku rindu timw tuw weyh :( cepat la baik tau tau . aku always doakan untuk kau . aku sayang kau wweyh :) cepat baik tau . jangan lupa makan ubat key . aku nak sangat kita boleh sama sama macam dulu balik . *jangan anggap kiteorang les yea :D . hee . irra cepat baik tau . nanti aku datang lawat key . insyaAllah . kalau aku tak datang pun , aku sentiasa doakan kau . kau sabar key . maybe Allah nak menguji kau and nak ampunkan semua dosa kau . sabar tau weyh . jangan lupa makan ubat and lawan penyakit kau tuw . jangan nak terbaring jea . yea yea . jangan lupa ingat pesan aku key . aku rindu kau senyum macam nie .....




cukup la tiga jea . kalau nak masukkan pic kau senyum mau dekat 100 gambar . hee . senyum macam nie tau tau irra . cepat sembuh key . nanti kita pergi sch sama sama . setiap pagi aku tunggu kau and kau tunggu aku . rutin harian aku kejut kau bangun . yeahhhh . kalau aku lambat , kau pun lambat . hahahaha . aku rindu time kita nak pergi sch sama sama and rindu time lepak berdua :D yeahhh  . cepat sembuh key . aku sentiasa doakan kau . take care twins . iloveyou <3 hahaha :D
*assalamualaikum*

Saturday, 17 December 2011

BFF :D

assalamualaikum . hey guys :D okay now aku nak story dekat korang orang yang paling paling special dalam hidup aku lepas family . okay .  nie bff aku yang takkan pernah aku lupa . perkenalan kiteorang masuk tahun nie dah cecah satu abad dah :D hahahaha . nie la dua orang kawan gila gila aku . check it out :)


NUR AMANINA ABDUL RASHID <3

okay aku start cerita pasal gurls kat atas nie . nama dah tau . umur sebaya dengan aku . sekolah rendah same sch but menengah tak . kiteorang terpisah since UPSR . hee . last aku jumpa member aku yang perangai gila gila nie 13.12.11 . time nie kiteorang terserempak dalam KTM . dia duduk sebelah aku . memang kebetulan kan . hahaha . kiteorang borak borak . banyak story nak cerita :D gosip story pun ada . tapi tak banyak . sikit jea :D hahahaha . nina nie membe aku yang paling paling aku takkan pernah lupa . sebab macam macam dia buat dekat aku time sekolah rendah . aku tak boleh lupa kan peristiwa hitam yang dia buat kat aku . mati hidup balik pun aku takkan lupakan . kan nina :D hahahaha . nina ... aku sayang kau sangat sangat . mmmuuaahhh cikid . hahaha :D


ZAIDA ZAINAL ABIDIN <3

okay . yang nie pulak zaida . name korang dah tau . umur pun sebaya . same sch and same class time sekolah rendah . terpisah time UPSR juga . okay zaida banyak tau pasal aku . antara kiteorang dah tak dea rahsia . macam kakak and adik . dia caring giler weyh . dia selalu ada saat aku memerlukan . aku tak boleh nak lupakan dia . aku suka menyanyi kalau panggil nama dia . zai zai zai zai . hahahaha :D susah senang kiteorang always together gether . hahaha :D then , kalau aku kena buli , mesti dia tolong aku . then if dalam kelas pulak kita happening jea kan . but setiap hubungan mesti ada konflik right ? so aku dengan zaida pun macam tuw . kiteorang pernah gaduh jugak . sampai sampai . dia duduk dekat belakang , aku duduk kat depan time kelas . hahaha . weyhhh rindu kau kodd . hurm . bila la dapat lepak lepak lagi kan . last aku jumpa dia 27.09.11 . then kau kenalkan bf kau kat aku time open house rumah aku . right ? sweet jea aku tengok korang . hahahaha . hope always together okay ;) zaida ... aku sayang kau sangat sangat . mmuuuaahhhhh <3 hahahahaha :D


tak lupa juga pada BFF aku yang aku dah update lagi awal . hee . guys you all is my .....
 BFF! Best friend forever! F.R.A.N.C.E. Friendship Remains And Never Can Ends . 
iloveyou  alls <3 <3 
*assalamualaikum* :)

Thursday, 15 December 2011

holiday ^_^

assalamualaikum . hey guys . aku nak update blog pasal holiday hari tuw . sorry . baru dapat masukkan gambar . hahaha . okay . 10-11 hari bulan aku pergi melaka and negeri sembilan . syiookk giler kodd . hahaha . okay la . tengok la gambar kat bawah nie sume . zaaaassssss ~

                                 FIRST DESTINATION ----> PANTAI TANJUNG BIDARA
















okay dah habis dah . nie jea gambar yang dapat aku upload dalam blog . aku mandi laut weyh . hahaha :D pakai pelampung lagi . korang ada ? tak dea kan . hahaha :D

SECOND DESTINATION ----> BANDAR MELAKA






nie semua kat tengah tengah bandar melaka . hahaha . sewwooonoookk <3

THIRD DESTINATION ----> KOTA A FAMOSA













masuk bandar bersejarah tapi tak tau nak buat apa . hahaha . baca tentang sejarah tuw jea . hahaha :D

FOURTH DESTINATION ----> SUNGAI MELAKA









okay dah habis destination . gambar dekat negeri sembilan tak amik la . sebab time kat negeri sembilan aku dah pening . hahaha . tak sihat . sorryy . yang ada dekat melaka jea . okay . yang dekat melaka and negeri sembilan habis . keesokan hari nya kiteorang pergi Suria KLCC .




okay dah habis . sorry . gambar kat KL tak banyak . sebab takd ea yang menarik . yang best , time kiteorang pergi petrosains , kiteorang terserempak dengan budak budak soccer kids . hahaha . masuk tv muka kiteorang nanti . hahaha . best kodd . dah tersenyum senyum masuk tv . hahaha . yang penting this year holiday dengan family makcik and pakcik aku sekali :) best giler la holiday kali nie . key la . lepas nie tak tau nak gi mana pulak . wahh jalan sakan . hahaha . key la all .
*thanks to sape yang sanggup spent kan masa untuk baca blog aku*
hahahaha . take care all . assalamualaikum . daaaaa ~





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...